Water Bulgaria  

МРРБ и Световната банка удължават споразумението си за отрасъл ВиК

21.05.2015   |   Бизнес
 

Споразумението между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Международната банка за възстановяване и развитие (Световна банка) за предоставяне на консултантски услуги за подкрепа при засилване функциите и изграждане на капацитет в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да бъде удължено, предлагат от Правителството.

С изменението срокът за изготвяне на окончателен доклад за прилагане на измененията в регулаторната рамка и изпълнението на предварителните условия за усвояването на средствата от европейските фондове за новия програмен период на оперативна програма "Околна среда" (ОПОС) в сектор "Води" се удължава до 31 октомври 2015 г.

Дейностите по споразумението, което бе подписано на 8 май т. г., се изпълняват в рамките на проект "Подкрепа на реформата в отрасъл ВиК", финансиран по ОПОС 2007-2013 г.

"Като част от консултантските услуги по подписаното споразумение е предвидено оказване на техническа помощ на КЕВР в частта регулиране на отрасъл "ВиК" чрез подпомагане при измененията на регулаторната рамка, изготвяне на предложения за организационна промяна и укрепване на капацитета на Комисията за осъществяване на правомощията й", информират от Министерски съвет.

     
Източник: МС; снимка: pixabay.com

Ключови думи: МРРБ   Световна банка   КЕВР   отрасъл ВиК   ОПОС   МС  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...