Water Bulgaria  

Приключи водният проект за Стара Загора

21.05.2015   |   Реализации
 

Завършени са дейностите по реализацията на „Интегриран воден проект за Стара Загора", съобщиха от община Стара Загора. С изпълнението на проекта на обща стойност над 40 млн. лева, финансиран по ОПОС 2007-2013, се приключва целият канализационен цикъл на града.

В рамките на реализацията е изградена, рехабилитирана и модернизирана около 27 км канализационна мрежа, реконструирани са над 2 км водоснабдителна мрежа в града и близкото село Богомилово и са обновени главни колектори и отливни канали в Стара Загора. Готовите обекти са с подписани документи и са въведени в експлоатация.

"Предстои да бъдат рехабилитирани голяма част от улиците в кв. "К.Ганчев", като за целта са предвидени около 500 хил. лв. Ще се кандидатства по проект за цялостна рехабилитация на водопроводната и канализационната мрежа в квартал "Самара"-3, а след това и за ромския кв. "Лозенец", съобщи заместник-кметът на Стара Загора Янчо Калоянов на заключителната пресконференция по проекта.

     
Източник: Община Стара Загора

Ключови думи: Община Стара Загора   воден цикъл   ВиК мрежа   водоснабдяване  

Област: ВиК  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииПредстоящоИнвестицииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...