Water Bulgaria  

ВиК реформата е сред приоритетите на МРРБ

26.03.2015   |   Бизнес
 

Сред основните приоритети на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е провеждането на сериозна реформа в областта на водоснабдяването и канализацията в България. Това обяви министър Лиляна Павлова по време на откриването на най-големия европейски форум в областта на водите Wasser Berlin 2015.

С реформата се цели постигането на финансово, технически и екологично устойчив ВиК отрасъл, който да предоставя услуги с високо качество и на поносими за потребителите цени, подчерта министър Павлова. Тя добави, че страната ни търси възможност да повиши ефективността в отрасъла на всички нива – от планирането и проектирането, през строителния процес и последващата експлоатация и поддръжка на системите.

"Демострираните по време на Wasser Berlin достижения биха ни помогнали да постигнем оптимизиране на процесите, намаляване на разходите и повишаване на качеството на инвестициите във водния сектор, включително като комбинираме икономическата ефективност със защита на околната среда при употребата например на No dig технологиите", посочи министър Павлова.

Тя допълни, че страната ни има огромен потенциал в разработването на сектора с минерални води, които биха могли да бъдат използвани за питейни и лечебни цели, както и за развитие на индустриални възможности.
 

     
Източник: МРРБ

Ключови думи: Wasser Berlin   МРРБ   ВиК сектор   No dig технологии  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Сентра ООД
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...