Water Bulgaria  

От юли влиза в сила Наредба за проектиране, изграждане и експлоатация на канализационни системи

13.06.2013   |   Бизнес
 

От 4 юли т. г. влиза в сила приетата Наредба за проектиране, изграждане и експлоатация на канализационни системи, която бе обнародвана в бр. 49 на Държавен вестник.

В нея се определят техническите изисквания при проектиране, изграждане и експлоатация на нови, както и при реконструкции на съществуващи канализационни системи на урбанизирани територии над 200 ЕЖ (еквивалентни жители).

Поднормативният акт се прилага едновременно с нормативните актове и техническите спецификации, в които са определени изискванията към канализационните системи, свързани с опазването на околната среда, управлението на водите и управлението на отпадъците, опазването на здравето на хората и здравословните и безопасни условия на труд.

В наредбата са разписани изискванията за хидравлично оразмеряване на гравитационни канализационни мрежи, както и изграждането на ревизионни шахти при гравитационни канализационни мрежи, дъждоприемни съоръжения при гравитационни канализационни мрежи и дъждопреливници.

Разписани са детайлно изискванията, на които трябва да отговарят съоръженията на пречиствателните станции за отпадни води. В тях са включени и условията при проектиране на съоръжения за механично пречистване, на съоръжения за биологично пречистване.

Пълният текст на наредбата може да прочетете тук.

     
Източник: Държавен вестник

Ключови думи: Държавен вестник   отпадни води   канализационни системи   ВиК  

Област: Бизнес  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Бизнес

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...