Water Bulgaria  

Община Свиленград спечели мащабен проект за изграждане на ВиК мрежа и ПСОВ

08.11.2012   |   Проекти
 

Община Свиленград започва изграждане на канализационна мрежа и обновяване на водопроводната мрежа в кв. Кап. Петко войвода (Гарата). В квартала, в който живеят над 1800 души, никога не е имало канализация, съобщиха от общината.

Инфраструктурните подобрения ще се извършат по спечелен от общината проект на стойност 48,3 млн. за изграждане, реконструкция и модернизация на канализационна мрежа с пречиствателна станция за отпадни води и водоснабдителна мрежа. Основната част от сумата – 46,5 млн. лв. се предоставят безвъзмездно по ОП Околна среда, а станалата част от средствата са съфинансиране от общинския бюджет.

"Проектът на Свиленград е най-мащабният в цяла Хасковска област и е плод на дългогодишна работа от страна на експертите по европейски програми в общинската администрация", подчерта пред журналисти кметът на Свиленград инж. Георги Манолов.

Пречиствателна станция за отпадни води с довеждаща инфраструктура ще се намира в района на жп моста, където общината е закупила имоти. В рамките на проекта ще бъде довършена канализацията в квартал Гебран и ще се обновявят водопроводната и канализационна мрежа в квартал Изгрев. Предвидено е още изграждане на канална помпена станция, оборудвана с машини и съоръжения, които ще решат сега съществуващите проблеми с наводняването на улиците Граничар и Крайречна при обилни дъждове и високи нива на река Марица, уточняват от общината.

След подписването на договора общината ще обяви тръжни процедури за избор на изпълнители по дейностите. Очаква се строителството да стартира през пролетта на следващата година. Според сроковете по програмата всички дейности трябва да приключат до месец юли 2015 г.

     
Източник: Община Свиленград

Ключови думи: канализация   ПСОВ   пречиствателна станция   ВиК   отпадни води  

Област: Проекти  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Сентра ООД
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...