Water Bulgaria  

Стартира изграждането на канализацията в Първомайци

12.10.2012   |   Проекти
 

На официална церемония бе направена първата копка по проект за изграждането на канализация и доизграждането на водопровод  в горнооряховското село Първомайци. Проектът се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от Държавния бюджет на Р България чрез ОП Околна среда.

Основната цел е да се развие екологичната инфраструктура и да се допринесе за опазване на околната среда, подобряване качеството на живот и постигане на балансирано устойчиво развитие.

С реализирането на проекта ще бъде изградена 42 678 м канализационна мрежа и ще се осигури достъп до водопроводната мрежа на всички жители на Първомайци; ще се доизгради 6 360 м водопровод. Отпадните води на селото ще бъдат включени към РПСОВ Горна Оряховица - Долна Оряховица – Лясковец, ще се изградят две помпени станции.

Ще се подобри чистотата на водите на р. Янтра. Общата стойност на проекта е 12 709 412 лв. Съфинансирането от Кохезионен фонд е в размер на 7 388 744 лв.; национално съфинансиране е 1 847 186 лв. Финансовият принос на oбщина Горна Оряховица е 3 473 482 лв.

Изпълнител на обекта е Каро Трейдинг, гр. София. Инвестиционният контрол ще се упражнява от бенефициента - община Горна Оряховица. Надзорът ще се осъществява от Интерконсулт, гр. Монтана.

     
Източник: Община Горна Оряховица

Ключови думи: ВиК   канализация   рехабилитация   околна среда   пречиствателна станция  

Област: Проекти  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...