Water Bulgaria  

Кои бяха акцентите в Балканската съвместна конференция за ВиК сектора

През ноември в  Албания се проведе 11-ото издание на Съвместната конференция и изложба на Балканите в областта на водите. Предлагайки гостоприемство и интересна програма, събитието се утвърди като място за обмен на знания и нетуъркинг във водния сектор на Западните Балкани, разказват впечатленията си участниците от Международната асоциация на компаниите за водни услуги във водосборния басейн на река Дунав IAWD.

Под мотото "Ускоряване на промяната: към безопасни, надеждни и устойчиви услуги", тазгодишната конференция се фокусира върху темата за ускоряване на действията за постигане на Цел за устойчиво развитие 6 (ЦУР 6) за гарантиране на достъпа до чиста вода и канализация за всички.

Избраното от организаторите SHUKALB и SHUKOS място на провеждане – морския курорт в Голем, предостави идеални условия за конференцията с над 400 участници – професионалисти, политици и представители на бизнеса от областта на водите и паралелното изложение на оборудване, технологии и услуги, споделят от IAWD.

Интересни инициативи

В съзвучие с мотото на събитието с официална церемония беше даден старт на Центъра за върхови постижения "Utility of the Future" (Комунални услуги на бъдещето). Програмата "Utility of the Future" е инициатива на Световната банка и има за цел повишаване на ефективността на водоснабдителните и канализационните услуги, а базираният в Албания Център за върхови постижения ще подпомага глобалното сътрудничество в областта на знанията и иновациите.

Представителите на IAWD и Danube Water Program се включиха в разнообразната програма от презентации, семинари и форуми. Беше открит Форум на младите професионалисти по води, отворена платформа за студенти в последната си година на обучение и млади професионалисти, който ще подпомага кариерното развитие и възможностите за образование в сектора на водите, разказват от IAWD.

Изказвания и презентации

Основните изказвания на конференцията бяха на Густаво Салтиел, глобален ръководител на Световната банка за водоснабдяване и канализация, и Арне Гус, ръководител инфраструктура на банковата група KfW за Западни Балкани и Турция, относно финансирането във водния сектор в региона.

Президентът на IAWD Уолтър Клинг взе участие в пленарната сесия за предизвикателствата на работната сила.

Раймунд Майр модерира техническата сесия "Диагностика на сигурността при интегрираното управление на водните ресурси".

Консултантът на IAWD Радо Русев представи "Иновациите в Дунавския регион – опит от обучението за управление на комуналните услуги" по време на техническа сесия "Знание и иновации във ВиК услугите".

Павел Михайлов от Софийска вода, наскоро завършил първия цикъл на курса "Управление на водоснабдителни предприятия" на D-LeaP, представи своя дипломен проект на техническата сесия "Техническо управление на водоснабдителните предприятия".

     
Източник: IAWD

Ключови думи: IAWD   Danube Water Program   ВиК услуги  

Област: ВиК  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...