Water Bulgaria  

Какви са предимствата на системата с нулево изпускане на отпадъчни води Alfa Laval ZLD

Индустриалните процеси изискват енергия, суровини и вода, като генерират продукти, отпадъци и отпадъчни води. Стратегията за нулево изпускане на течности или ZLD (Zero Liquid Discharge) е насочена към свеждане до минимум на потреблението на прясна вода, възстановяване на ценни странични продукти, гарантиране на съвместимост с разпоредбите за околната среда и повишаване на устойчивостта на общите операции на инсталацията.

Без отпадъчни води, които да се изпускат в околната среда
ZLD системите обработват отпадъчни води чрез рециклиране, възстановяване и повторна употреба за индустриални цели. Изпаряването е икономичен и безопасен начин за свеждане до минимум на количеството отпадъчни води. С цел повторна употреба отпадъчните води могат да се обработят за получаване на висококачествени рециклирани води за повторно оползотворяване.

Свеждането до минимум на количеството вода в отпадъка намалява разходите за изхвърляне поради минималното съдържание на твърди отпадъци и максимално количество обработена вода за повторно използване. В някои случаи се възстановяват ценни ресурси от отпадъците, с което се увеличават приходите от инсталацията.

Компактен размер, ниски разходи за инсталиране
Здрави и надеждни, системите ZLD на Alfa Laval използват заварени плоски топлообменници, които са по-компактни от сравнимите кожухотръбни. Това означава по-високо съотношение между площ и обем и по-ниски оперативни разходи, както и по-кратки срокове за пускане в експлоатация.

Повече време за непрекъсната експлоатация и по-малко чистене
Поддържането на топлообменниците чисти е от ключово значение за общата ефективност на ZLD. Системата Alfa Laval ZLD равномерно индуцира висока скорост и турбуленция във всички повърхности. Този самопочистващ ефект не позволява на твърдите частици да се натрупват по повърхността на пластините. Също така снижава скоростта на флуидите и намалява енергийните разходи за изпомпване.

Лесен за почистване: гъвкав, адаптивен и достъпен 
Приложенията с нулево изпускане на течности често са свързани със силно замърсяване и изискват периодично механично почистване. Пластинчатите топлообменници на Alfa Laval предоставят лесен достъп до всички повърхности на топлообменника за почистване и инспекция. Могат лесно да се добавят пластини след инсталиране, за да се адаптира капацитетът. Конструкцията на пластините може да се променя, ако технологичните течности се окажат различни от окачваните по първоначалния проект. Могат да се предоставят пластини и уплътнения в гама от различни материали, подходящи за специфично приложение. Гъвкави и адаптивни, системите Alfa Laval ZLD са по-лесни за почистване от системите с кожухотръбни топлообменници и се характеризират с по-дълго време за непрекъсната работа и по-голям общ капацитет.

За допълнителна информация вижте тук.

Алфа Лавал ЕООД
София, Бул. България 51Б, вх.В, ет. 5, офис B11-B15
тел.: +35929555666
Email: bulgaria.info@alfalaval.com
Web: www.alfalaval.bg

     
Източник: Алфа Лавал

Ключови думи: Алфа Лавал   Alfa Laval   ZLD   пластинчати топлообменници   пречистване на отпадъчни води  

Област: ВиК  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...