Water Bulgaria  

Провежда се международна конференция по повод юбилея на ХТФ - 06.11.2014

06.11.2014   |   Начало»Събитията
 
Днес в София започва двудневната юбилейна международна научно–техническа конференция "65 години ХТФ и 15 години немскоезиково обучение", организирана от Хидротехническия факултет (ХТФ) на УАСГ.
 
В рамките на събитието ще бъдат дадени насоки за бъдещи научно-технически изследвания, за повишаване на ефективността на прилаганите методики и технологии, както и степента на опазване на околната среда.
 
Програмата в първия конферентен ден обхваща пленарни доклади на водещи специалисти. Първият от тях бе по темата за технологично оразмеряване на ПСОВ, което отговаря на нормативните изисквания на ЕС и бе представен от проф. д-р инж. Иван Секулов, Технически университет Хамбург, Германия.
 
Пред участниците бяха представени и още две теми - "Експерименталната хидравлика - необходимост за правилното оразмеряване и безрисково действие на съоръженията при експлоатация на големите язовири" и "Наводненията и язовирите".
 
В 16 ч. конферентната програма предвижда официално акредитиране на лабораторията за анализ на води в Хидротехническия фактултет.
 
Конференцията продължава и утре с шест специализирани секции, обхващащи областите "Водоснабдяване, канализация и пречистване на водите", "Хидротехника", "Хидравлика и хидрология", "Хидромелиорации", "Механика" и "Физика". Повече за темите, които ще бъдат обект на дискусия през втория ден на форума, може да намерите тук.
     
Източник: ХТФ

Ключови думи: ХТФ   Хидротехнически факултет   УАСГ   хидромелиорации   хидротехника   хидрология  

Област: Събития  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...