Water Bulgaria  

Обявиха победителите в конкурса Water and Development Awards 2023

На 10 декември в Кигали, Руанда, на церемония по откриване на Конгреса за водите и развитието на IWA, бяха официално представени победителите в конкурса за престижните награди Water and Development Awards 2023, съобщиха от Международната асоциация по водите IWA.

Наградите са признание за отлични постижения, лидерство и иновации във водния сектор и имат за цел да насърчат устойчивото управление на водите в страните с ниски и средни доходи. Кандидатите се оценяват от група експерти, като наградите се присъждат като признание за изключителен принос към изследванията или практиката, който има доказан положителен ефект и въздействие.

Награда в изследователската сфера

Носител на тазгодишната награда за изследователска дейност е д-р Вийна Шринивасан, експерт с дългогодишен опит от Индия.

Журито отбеляза, че при вземането на решение са отчетени постиженията на д-р Вийна Шринивасан, която е демонстрирала смелост и вдъхновение в стремежа си да следва нововъзникващ път на знания в социохидрологията, както и приноса й за развитието на изследванията и създаването на WELL Labs в Бенгалуру, Индия.

При получаването на наградата д-р Шринивасан изрази своята благодарност, като каза: "Да бъда номинирана за тази награда е голяма чест и съм много благодарна. Гордея се, че е признат моят принос за полагане на основите на социохидрологията като дисциплина. Фокусът ми върху анализа на данни и набори от данни се различава съществено от традиционните методи за управление на водните ресурси и повиши осведомеността за научните подходи при разрешаване на водната криза в Индия."

Награда за принос в практиката

Наградата за постижения в практиката спечели д-р Дулай Коне. При връчване на приза журито подчерта, че с дейността си д-р Коне е допринесъл за започване на промяна на парадигмата в сектора на водоснабдяване и канализация. Неговата визия е катализирала технологичните иновации за райони без канализация чрез инициативата Reinvent the Toilet Challenge и е допринесла за нови способи за постигане на устойчиво мащабируемо управление на канализационните води. Пионерската дейност на Коне е повлияла на политиката и стратегиите в сектора, например за обвързването на пазарните подходи с предоставянето на услуги.

Коне допълнително подчерта въздействието на инициативата за стимулиране на кръгови иновации в канализационните и санитарните технологии: "Убедих Фондация "Bill & Melinda Gates" да инициира Reinvent the Toilet Challenge с цел генериране на иновативни решения, които могат да предпазят от пренасяне на човешки патогени и предоставят наистина приобщаващо санитарно решение за 21-ви век за най-бедните общности. Този тип екологични санитарни иновации, в комбинация с подходяща инфраструктура и национални действия, ще подобрят общественото здраве и ще намалят недостига на вода на общностите в променящия се свят."

     
Източник: IWA

Ключови думи: IWA   Water and Development Awards   социохидрология   водоснабдяване и канализация  

Област: ВиК  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...