Water Bulgaria  

SIEMENS и HACH LANGE организираха семинар за ВиК специалисти

10.10.2012   |   Събитията
 

На 27 и 28 септември т. г. в гр. Хисар за втора поредна година се проведе семинар на тема “Комплексни решения за приложение във водния сектор с портфолиото на SIEMENS и HACH LANGE”, организиран с подкрепата на Българската асоциация по водите /БАВ/. Присъстваха повече от 100 представители на ВиК дружества, ПСОВ, проектанти и системни интегратори.

В семинарната програма на Siemens бе представено портфолиото с цялостни решения на Siemens за водният сектор в част Електро, пълната гама от контролно-измервателни прибори SITRANS за измерване на разход, ниво, налягане, температура и тегло.

Инж. Николай Христов акцентира върху новият ултразвуков контролер за ниво и разход за открити канали - SITRANS LUT400, след което участниците имаха възможност сами да конфигурират контролера в различните приложения - за измерване на ниво, управление на помпи и измерване на разход в открит канал на предвидените за тази цел демонстрационни стендове.

Представени бяха и прибори за измерване на поток, налягане, температура и ниво в ПСОВ, софтуерното приложение Siemens Water DVD и и магнито-индуктивният разходомер MAG8000 с батерийно захранване и вградена GSM/GPRS комуникация.

Hach Lange от своя страна представи приложения в две направления: лабораторна и процесна контролно-измервателна апаратура. Гостите имаха възможност да се запознаят с новите процесни сонди за измерване на амониев йон и нитрати А-ISE, N-ISE- наследници на AN-ISE, подобрената SONATAX, която следи нивото на утайка, както и анализатора за разтворена органика в отпадни и питейни води BIOTECTOR.

В лабораторната част на семинара на Hach Lange бяха подчертани още веднъж предимствата на спектрофотометър DR 3900, както и най-новия от серията спектрофотометър DR 6000 UV VIS с приложни пакети за ензимология и колориметрия.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: SIEMENS   HACH LANGE   семинар   ВиК   ПСОВ   измерване на разход   ниво   налягане   температура   разходомер  

Област: Семинари  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...