Water Bulgaria  

Девет общини получиха средства от фонд ФЛАГ

30.08.2012   |   Проекти
 

На свое заседание на Съвета на директорите на фонд ФЛАГ одобри отпускането на кредити на общините Мездра, Николаево, Опака, Средец, Момчилград, Искър, Гурково, Петрич и Болярово. Одобрените кредити са за подпомагане успешното изпълнение на проекти по ОП Регионално развитие, Програмата за развитие на селските райони и Програма за трансгранично сътрудничество между България и Гърция.

Община Мездра получава средства в размер на близо 1 574 905 лв. за изпълнението на проекти за корекция на река Боденска бара и за развитие на туристическите атракции в региона, финансирани в рамките на ОП Регионално развитие.

Кредитът на община Николаево в размер на малко повече от 1 531 341.35 лв. е за изпълнение на проект за подмяна на амортизирана селищна водопроводна мрежа в село Елхово, финансиран от Програмата за развитие на селските райони, мярка 321.

Кредитите на община Гурково в размер на 424 398 лв., на община Искър в размер на 405 733.48 лв. и на община Момчилград в размер на 616 555 лв. са за изпълнение на проекти за предотвратяване на риска от наводнения и брегоукрепване, финансирани по ОПРР.

Отпуснатите кредити на община Опака в общ размер на 490 526.10 лв. и на община Средец в общ размер на 442 175.53 лв. са за финансиране на част от допустимите разходи и на собствения принос по проекти за подобряване на енергийна ефективност в образователните институции, финансирани също от ОПРР.

Кредитите на община Петрич в размер на 817 615 лв. и община Болярово в размер на 426 021  лв. са за изпълнение на проекти за  насърчаване на безопасното шофиране и за осигуряване на възможност за отдих и спорт по Програма за трансгранично сътрудничество Гърция– България 2007 – 2013 г.

     
Източник: ФЛАГ; снимка: sxc.hu

Ключови думи: речни корита   водопроводна мрежа   енергийна ефективност   ВиК   околна среда   екология  

Област: Проекти  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...