Water Bulgaria  

Първа копка на пречиствателна станция в с. Равна гора

14.08.2012   |   Проекти
 

В созополското село Равна гора започна строителството на пречиствателна станция и нова ВиК мрежа.

Преди година община Созопол спечели безвъзмездна финансова помощ по двата проекта на стойност съответно 929 966 лв. и 4 684 616 лв.

Основната цел на проекта за изграждане и оборудване на ПОСВ е да се осигури пречистване на отпадните води в с. Равна гора в съответствие с националните и европейските стандарти за пречистване на отпадни води от населени места. Това ще доведе до дългосрочно разрешаване на проблемите, свързани с пречистването на отпадните води, подобряване на околната среда, чрез осигуряване на адекватно третиране на замърсените води и минимизиране на риска от възникване и разпространение на болести, причинявани от тях, съобщават от общината.

Проектът за изграждането и реконструкция на ВиК мрежа предвижда цялостна подмяна на съществуващата водна и канализационна мрежа и изграждането на нова, изграждане на домови отклонения на всички имоти, които са в регулацията на селото, както и възстановяване на асфалтови настилки. Дължината на канализационната мрежа е около 2500 м.

     
Източник: община Созопол

Ключови думи: ПОСВ   пречиствателни станции   канализация  

Област: Проекти  

Сентра ООДКселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Сентра ООДКселекс
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...