Water Bulgaria  

ВиК мрежите на Бяла Слатина, Бяла и Исперих ще бъдат рехабилитирани с европейски средства

28.06.2012   |   Проекти
 

Министър Нона Караджова и кметовете на Бяла Слатина, Бяла (област Варна) и Исперих подписаха договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за строителство и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа на трите общини. Проектите се финансират по ОП Околна среда и възлизат на обща стойност 87 млн. лв.

Средствата са предназначени за модернизиране на инфраструктурата за питейни води и постигане на съответствие с европейското законодателство чрез изграждане и реконструкция на инженерната ВиК инфраструктура. Общо за трите общини ще бъде изградена 40 км водопроводна и 108 км канализационна мрежи.

С предвидените инвестиционни мерки в проекта на гр. Исперих е заложено да се постигне намаляване на загубите на питейна вода до 41% при ниво в момента 58%. 

Модернизирането на пречиствателната станция чрез изграждане на биологично стъпало ще осигури пречистване на битовите и промишлените отпадъчни води до параметри, отговарящи на изискванията на екологичното законодателство.

До този момент по ОП Околна среда в сектор Води са изплатени над 349 млн. лв. или това е над 14% от средствата за сектора.

     
Източник: МОСВ; снимка: sxc.hu

Ключови думи: ВиК   канализация   водопроводи   водоснабдяване   водна инфраструктура   реконструкция  

Област: Проекти  

Сентра ООДКселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Сентра ООДКселекс
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...