Water Bulgaria  

Състоя се първото заседание на регионалната асоциацията по ВИК в Сливен

04.06.2012   |   Събитията
 

В Областна администрация Сливен се проведе първото работно заседание на Асоциацията по ВиК - Сливен под председателството на oбластния управител Марин Кавръков. Основната задача на асоциациите по ВиК, създадени по реда на Закона за водите, е управлението на ВиК системите в така наречените обособени територии.

В общото събрание на асоциацията участва един представител на държавата, в лицето на областния управител, и по един представител на общините, включени в обособената територия.

В задълженията му влизат, както изработването и приемането на регионалния генерален план на ВиК системите и съоръженията, така и оперативни въпроси като приемането на дългосрочна и краткосрочна инвестиционна програма, сключване на договор с ВиК оператор, съгласуване на бизнес плана на ВиК оператора.

Целта е дейността на асоциацията да стартира реално, като на този етап се предвижда тя да бъде посветена на проблема с изясняване на наличните активи - ВиК системи и съоръжения и създаване на база данни за тях.

Във връзка с предстоящото изготвяне на регионалния генерален план, служителите в административното звено към асоциацията ще трябва да съдействат за провеждането на процедура по съгласуването и одобряването му.

     
Източник: sliven.net; снимка: sxc.hu

Ключови думи: ВиК   водоснабдяване   инвестиции   закон за водите   канализация  

Област: Събития  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Сентра ООД
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...