Water Bulgaria  

Международната конференция Управление на водите в Централна и Източна Европа - проблеми и предизвикателства

21.05.2012   |   Събитията
 

Днес започва двудневна Международна конференция Управление на водите в Централна и Източна Европа - проблеми и предизвикателства, организирана от Министерство на околната среда и водите съвместно с Басейнова дирекция – Пловдив в столичния хотел Метрополитан.

Конференцията се провежда като съпътстващо събитие на европейската Зелена седмица, организирана от Главна дирекция Околна среда на Европейската комисия. През тази година акцент за провеждането на Зелената седмица, предхождаща 5 юни – Световния ден на околната среда, е темата за водата като един от най-ценните ресурси за живота на планетата.

Поканени за участие са експерти, които са ангажирани с дейности, свързани с управлението на водите в Централна и Източна Европа и Балканите, членове на Мрежата на басейновите организации в Централна и Източна Европа (CEENBO) и български специалисти.

Форумът ще предостави възможност за обмяна на опит в прилагането на европейското законодателство и дискусии по прилаганите стратегии и добри практики за подобряване състоянието на водите, както и за възможните решения за справяне със засушаването, недостига на вода и наводненията. Експертите ще дискутират как по устойчив начин да се съвместяват политиките за енергията от възобновяеми източници и защитата на свързаните с водата екосистеми.

Конференцията се провежда и по повод 10 години от създаването на басейновите дирекции за управление на водите в България и Мрежата на басейновите организации в Централна и Източна Европа (CEENBO), чийто президент е директорът на Басейнова дирекция - Пловдив Атанаска Тунтова.

     
Източник: МОСВ; снимка: sxc.hu

Ключови думи: управление на водите   околна среда   екология   ВиК  

Област: Събития  

Сентра ООДКселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Сентра ООДКселекс
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...