Water Bulgaria  

Възстановяват ВиК съоръженията в с. Бисер с европейско финансиране

06.04.2012   |   Проекти
 

2,1 млн. лв. е размерът на средствата, които могат да бъдат отпуснати по Програмата за развитие на селските райони за строителство и реконструкция на ВиК съоръжения в село Бисер. Това бе обявено по време на среща между министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, зам.-министъра на земеделието и храните Светлана Боянова, кметовете на село Бисер и Харманли Златка Вълкова и Михаил Лисков, и областния управител на Хасково Ирена Узуновa.

Една от мерките, предвидени в Програмата за развитие на селските райони, свързана с основни услуги за населението и икономиката, са възможни инвестиции за строителство, реконструкция или рехабилитация на водоснабдителни и канализационни системи и съоръжения. Предвид тази допустимост и въз основа на необходимите инвестиции, които са идентифицирани след наводнението в селото, се предвиждат 2 млн. лв. за изграждане на нова разпределителна водопроводна мрежа на селото, 80 хил. лв. за реконструкция на отводнителен канал и 31 хил. лв. за реконструкция на канал за дъждовни води на ул. Г. С. Раковски и изграждане на ревизионни и дъждоприемни шахти.

В рамките на Програмата за развитие на селските райони селото има възможност да реализира проект за пречиствателно съоръжение за отпадни води. Срокът за подготовка е до юни, когато общината трябва да представи своите идейни проекти. Паралелно с това трябва да бъдат задвижени процедурите за възлагане на изпълнението.

     
Източник: Структурни фондове на ЕС

Ключови думи: ВиК   реконструкция   финансиране   екология   пречиствателни съоръжения  

Област: Проекти  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Сентра ООД
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...