Water Bulgaria  

Представиха новия Атлас на ориентираните към водата живи лаборатории 2024

26.06.2024   |   Начало»Новини

Новият Атлас на ориентираните към водата живи лаборатории ("Water-Oriented Living Labs") беше презентиран на събитието на Water4All Partnership по време на Световния воден форум в Бали през миналия месец, съобщават от Water Europe.

В качеството си на ръководител на приоритет D на инициативата Water4All Partnership, Water Europe обяви новото издание на атласа, което беше посрещнато с голям интерес и всички копия бяха изкупени в деня на представянето му.

Публикацията е плод на колективен ангажимент за подобряване на устойчивостта в сферата на водите и насърчаване на междусекторното сътрудничество. Чрез стратегически инициативи се цели ускоряване на напредъка към интелигентно по отношение на водата общество, в което водните ресурси се управляват ефективно, устойчиво и справедливо в полза на всички жители на планетата, обясняват от Water Europe.

Ориентирани към водата живи лаборатории

Мрежата от ориентирани към водата живи лаборатории "Water-Oriented Living Labs", съкратено WOLLs, има за цел да насърчи глобалното сътрудничество, обединявайки различни заинтересовани страни за съвместно създаване на платформи за тестване на технологии, политики и бизнес модели. Тези стратегически инициативи ускоряват напредъка към т. нар. интелигентно водно общество за постигане на ефективно, устойчиво и справедливо управление на водите за всички.

Фокусът е върху разработване на практически решения на проблемите с водата в местните общности, съобразно с конкретните нужди. Чрез създавайнето на тези живи лаборатории се подпомага реализацията на съвместни инициативи, насърчаващи достигането на иновациите до пазара.

Повече за Атласа

В съответствие със съфинансираното от ЕС партньорство Water4All и визията на Water Europe за интелигентно по отношение на водата общество, разработването на Атлас на ориентираните към водата живи лаборатории насърчава сътрудничеството и иновациите във водния сектор.

Атласът има за цел да създаде изчерпателна карта на ориентираните към водата живи лаборатории, както в Европа, така и в световен мащаб, като подчертае тяхната критична роля за справяне с актуалните предизвикателства в сектора на водите. Заедно със свързаните с него документи се предоставят основни ресурси и насоки за WOLLs.

Изданието включва кратки презентации на 21 реализирани проекта на ориентирани към водата живи лаборатории, избрани за издание 2024. Те дават представа за разнообразната гама от инициативи, действащи в различни региони и сектори. Всяка презентация предоставя в обобщен вид мисията, целите, географския обхват, структурата на управление, ключовите заинтересовани страни, дейностите, постиженията и бъдещите планове на инициативите.

Целта е да бъдат популяризирани иновативните решения и значителния принос на ориентираните към водата живи лаборатории за изграждане на устойчиво бъдеще в сферата на водите.

Атласът на WOLL 2024 е достъпен онлайн тук.

     
Източник: Water Europe

Ключови думи: Water Europe   Water4All Partnership   WOLLs   живи лаборатории   устойчиво управление на водите  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Новини

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...