Water Bulgaria  

19-ата LET конференция за ВиК технологии на IWA ще се проведе в Есен

Тазгодишното 19-о издание на  Leading Edge Conference on Water and Wastewater Technologies (LET) на IWA  ще се проведе от 24 до 28 юни в Есен, Германия, съобщават от международната асоциация. Събитието е място, на което се обсъждат тенденциите и постиженията на науката, технологичните иновации и водещите практики в управлението на водите, като всяка година домакин е различна държава.

"Водният сектор трябва да реагира бързо и да внедри технологии, които могат активно да смекчат въздействието на изменението на климата и да постигнат цели за въглеродна неутралност. Тази конференция ще бъде ключова – ще даде възможност за обмен на знания, споделяне на добри практики и провеждане на дискусии за това как да се отговори на тези предизвикателства, като се използват последните иновации", казва съпредседателят на програмния комитет професор Ана Соарес, сътрудник на IWA и професор по биотехнологично инженерство в Института за водни науки в Кранфийлд, Великобритания.

Постигане на затворен воден цикъл

Основна тема на тазгодишния форум е "Затваряне на водния цикъл чрез ефективни и иновативни технологии". Техническата програма ще се съсредоточи върху мониторинга и отстраняването на микрозамърсители, развитието на дигитализацията, мембранната технология, хибридните системи и новите материали, напредъка в обезсоляването, възстановяването на ресурсите и обработката на утайките, въглеродната и енергийна неутралност и иновативни подходи, всички с цел намиране на устойчиви, интелигентни решения за управление на водите.

"Със събитието през 2024 г. ние се стремим да хвърлим светлина върху неотложните проблеми, свързани с дисбалансите в наличностите на вода, управлението на замърсяването и ключовата роля на технологичния напредък в пречистването на отпадъчните води и управлението на утайките за постигане на устойчивост във водния сектор", казва Соарес.

Насърчаване на иновациите

Значението на Есен във водния сектор произтича от стратегическото му положение в гъсто населения и индустриално развит регион Рур. Оттук и първостепенно значение на водоснабдяването, пречистването на отпадъчните води и управлението на околната среда, а институции като Ruhrverband – местният ВиК оператор, са в челните редици на устойчивото управление на водните ресурси.

"Използвайки уникалните възможности на Есен, съчетаващи иновации, води, индустрия и академични среди, LET2024 ще предложи на делегатите динамична платформа за насърчаване на ползотворни дискусии, катализиране на трансформиращи решения и вдъхновяване за колективни действия към по-устойчиво бъдеще на водния сектор", отбелязва Соарес.

За участие в събитието може да се регистрирате тук.

     
Източник: IWA

Ключови думи: IWA   LET2024   ВиК индустрия   управление на водите   устойчивост  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...