Water Bulgaria  

Как протече конференцията на ГБИТК за технологии и услуги за управление на водите у нас

Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и германската консултантска фирма em&s GmbH организираха през декември посещение на германска бизнес делегация с интереси в управление на водите в България, съобщават от ГБИТК.

Инициативата имаше за цел да подпомогне създаването на бизнес контакти, както и задълбочаване на съществуващите търговски и партньорски отношения с български предприятия от този бранш.

В рамките на посещението на делегацията в Гранд Хотел София беше проведена конференция с български и германски експерти на тема "Технологии и услуги за управление на водите в България".

Конференцията беше открита от д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, Н. Пр. Ирене Мария Планк, посланик на Федерална република Германия в България, и Лозко Лозев, изпълнителен директор на Български ВиК холдинг.

Акцентите

В първата част Галина Дикова и Елица Шарланджиева, експерти в дирекция "Водоснабдяване и канализация и благоустройствени дейности" при Министерство на регионалното развитие и благоустройството, запознаха аудиторията с правната рамка, стратегиите и насоките за развитие в областта на управлението на водния сектор в България.

Доц. инж. Лучия Илиева, председател на УС на Клуб "Устойчиво развитие на гражданското общество", представи експертен доклад за възможностите за финансиране в сферата на управление на водите в България.

Добромир Симидчиев от German Water Partnership направи преглед на състоянието на водните технологии в Германия, разказват организаторите от ГБИТК.

Във втората част думата беше дадена на участващите в делегацията германски фирми - BEULCO, bgu-Umweltschutzanlagen, EnviroChemie, HOMA Pumpenfabrik, HUBER, KAESER KOMPRESSOREN, WTA UNISOL. Те представиха пред гостите своята дейност в сферата на управлението на водите и отговориха на поставените към тях въпроси.

     
Източник: ГБИТК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ГБИТК   управление на водите   ВиК технологии  

Област: ВиК  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...