Water Bulgaria  

В Казанлък отбелязаха успешното завършване на мащабен ВиК проект

21.12.2023   |   Начало»Проекти

В Казанлък официално беше обявено приключването на мащабен ВиК проект, съобщават от Областния информационен център - Стара Загора (ОИЦ). На събитието присъстваха зам. кметът на общината инж. Даниела Коева, управителят на ВиК - Стара Загора инж. Радостин Миланов, инж. Мирослав Вълчев, представител на обединение "ВиК Казанлък 2020", представители на медиите и заинтересовани страни.

Инж. Радостин Миланов информира, че подобен мащабен проект не е изпълняван на територията на община Казанлък. Той увери, че в следващите няколко месеца ще бъде направен анализ на резултатите и ползите от него. Той оцени проекта като професионално изпълнен.

Дали този проект ще повлияе на цената на водата, предстои да се обсъжда, тъй като тя се определя от КЕВР, поясни инж. Миланов. В момента тече общественото обсъждане, предстоят срещи в Стара Загора и Казанлък, както и такива във ВиК асоциацията, а предложението на КЕВР е за около 8,5% повишение.

Зам. кметът инж. Коева заяви, че ползите са очевидни, мащабът на инвестицията е огромен и въпреки всички трудности, целите са изпълнени.

Повече за проекта

Проектът е финансиран по Оперативна програма "Околна среда" 2014 - 2020 (ОПОС), съфинансирана от Кохезионния фонд на Европейския съюз по процедура за директно предоставяне BG16M1OP002-1.016 "Изграждане на ВиК инфраструктура с конкретен бенефициент ВиК - Стара Загора".

Инвестиционното намерение на община Казанлък е финализирано и обектите на стойност над 27 млн. лв. са въведени в експлоатация. Дейностите включват изграждането на 2 обекта. Първият обект касае градската част, а вторият - реконструкцията на довеждащия водопровод от водоизточник "Сахране".

"С реализацията на проекта се постигнаха няколко цели: извърши се реконструкция на старата водопроводна мрежа по улиците на водомерните зони, като се осигури преустановяване на авариите; монтирани са водомери с логери, чрез които ще се измерват подадени и консумирани водни количества и налягане, поставени са пожарни хидранти на определени места, съгласно строително-техническите правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар; ограничи се инфилтрацията в канализационната мрежа, което ще подобри работата на пречиствателната станция за отпадъчни води", допълват от ОИЦ - Стара Загора.

     
Източник: ОИЦ - Стара Загора

Ключови думи: ОИЦ - Стара Загора   ОПОС   ВиК проект  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...