Water Bulgaria  

Изграждат нова водопроводна мрежа в с. Оризаре с европейски средства

20.09.2023   |   Начало»Проекти

Стартира изпълнението на европейски проект за изграждане, реконструкция и рехабилитация на водоснабдителната система на с. Оризаре, община Несебър, съобщиха от Областен информационен център - Бургас (ОИЦ).

В момента в селото има изградена водопроводна мрежа от етернитови и частично от стоманени тръби с малки диаметри, несъответстващи на съвременните норми за изграждане и експлоатация на водоснабдителни системи, а настъпилите амортизационни изменения по мрежата водят до големи загуби на питейна вода.

Повече за проекта

Проектът с наименование "Изграждане, реконструкция и рехабилитация на водоснабдителната система на с. Оризаре, Община Несебър – ІІ етап" се изпълнява с безвъзмездна финансова помощ, осигурена по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. (ПРСР) и финансирана със средства на Европейския съюз. Общата стойност на инвестицията е 2 190 646 лв. с ДДС.

С реализацията на проекта ще продължи подмяната и доизграждането на водопроводната мрежа на с. Оризаре в съответствие със съвременните материали за строителство и водоснабдителните норми. Предвижда се полагане на общо над 6400 метра водопровод с различни диаметри.

Етапът включва мрежата северно от р. Бяла: изграждане на част от главен клон І и 16 разпределителни клона, всички сградни водопроводни отклонения към тях до границата на уличната регулация, както и възстановяване на нарушените настилки.

Изграждането на нова система, отговаряща на нормативните изисквания, ще ограничи загубите на природни ресурси, ще подобри качеството на живот на жителите от територията на селския район, ще подобри неговата привлекателност за населението, се казва още в съобщението.

     
Източник: ОИЦ - Бургас

Ключови думи: Водопровод   водоснабдителни системи   ПРСР  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...