Water Bulgaria  

В Атина ще се проведе второто издание на UrbanWaterSECURITY Academy

Темата за управлението на градските отпадъчни води ще бъде във фокуса на новото издание на UrbanWaterSECURITY Academy (UWSA), което се организира от Лабораторията за управление на отпадъците към Департамента по околна среда на Университета на Егейско море (Гърция) в сътрудничество с Факултета за санитарно екологично инженерство (SEED) на Университета Салерно (Италия) и Изследователския институт по водни технологии към Националния университет Кюнгпук (Корея).

Събитието ще се проведе в рамките на Международната конференция по науки и технологии за околната среда (CEST) от 30 август до 2 септември т.г. в Атина, съобщават организаторите на конференцията.

Повече за UWSA

Целта на международната академия UrbanWaterSECURITY е да осигури платформа за споделяне и обсъждане на ключови теми по актуални проблеми в областта на водите и представяне на базирани на природата решения, иновативни технологии и най-добри практики с подкрепата на персонала на академията, включващ специалисти от водещи институции в света в тази сфера.

Академията предлага възможност за интензивно обучение, отворено за професионалисти, докторанти и млади изследователи, като подпомага кандидатите да допринесат за решаване на глобалните предизвикателства за устойчиво използване на водите.

Допълнителна цел на UrbanWaterSECURITY през 2023 г. е да развива сътрудничеството, интеграцията и устойчивото развитие в евро-средиземноморския регион по критични теми за водата и сигурността.

Темите

Разбирането на въздействието на урбанизацията върху градския воден цикъл и управлението на свързаните със здравето рискове изискват адекватни стратегии и мерки. Изменението на климата е друг съществен фактор, който трябва да се вземе под внимание при управлението на риска в системата на градските води.

Проблематиката, която ще бъде в полезрението на UrbanWaterSECURITY Academy, ще включва редица важни аспекти, сред които:

  • Рамка и управление на работата в мрежа;
  • Екологични технологии за устойчиво развитие на водния сектор;
  • Бъдещи технологии и системи за чиста енергия, свързани с ограниченията при водите;
  • Внедряване и добри практики.

Допълнителна информация за събитието ще намерите тук.

     
Източник: CEST; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: UWSA   CEST   управление на водите   отпадъчни роди   управление на риска  

Област: ВиК  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...