Water Bulgaria  

Завърши реконструкцията на два довеждащи водопровода в област Русе

07.06.2023   |   Начало»Проекти

От Областния информационен център - Русе съобщиха за завършване на реконструкцията и подмяната на два довеждащи водопровода от помпена станция (ПС) "II подем" до ПС "III подем". Обектът е част от проект "Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от ВиК - Русе", съфинансиран по ОП "Околна среда" 2014 – 2020 (ОПОС).

Значение на инвестицията

"Тези довеждащи водопроводи са изключително важни за водоснабдяването на целия град. Те са продължение на подменения през 2009 г. водопровод от кладенците на Сливо поле до тази помпена станция и чрез тях гарантираме водоснабдяването на града за десетилетия напред", каза управителят на ВиК - Русе инж. Илиан Милев по време на официалното откриване на съоръжението, което се проведе в ПС "II подем".

Общата дължина на новата водоснабдителна инфраструктура е близо 10 км. С цел по-високо качество на питейната вода са модернизирани и съоръженията за обеззаразяване на водата, като в четири ПС са монтирани системи за отчитане на нивото на остатъчен хлор.

Според управителя на ВиК дружеството извършените подмяна и реконструкция ще доведат до значителни енергийни спестявания. В момента от 6 помпи работеща е само една и тя е напълно достатъчна.

Инж. Милев обясни, че довеждащите водопроводи са междинно, но изключително важно звено във водоснабдителната система, защото благодарение на тях няма опасност Русе да остане без вода дори при аварии по клоновете на разпределителната мрежа.

За проекта

Проектът, по който са сменени и модернизирани въпросите съоръжения, е на обща стойност 134 397 391,76 лв. (след сключване на допълнително споразумение № 4 от 03.05.2023 г.), а общата му продължителност е 54 месеца. Той се изпълнява с финансова подкрепа по ОПОС, а съфинансирането от страна на бенефициента ВиК - Русе е осигурено с кредит от Европейската банка за възстановяване и развитие.

     
Източник: ОИЦ Русе

Ключови думи: Довеждащ водопровод   ВиК инфраструктура   съоръжения   помпена станция  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...