Water Bulgaria  

Автоматично ще се генерират данни от химични анализи на подземни води

15.07.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Автоматично ще се генерират данни от химични анализи на подземни води в 20 пункта за контролен и оперативен мониторинг по проект "Подобряване мониторинга на химичното състояние на подземните води" Проектът се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и с национални средства по Оперативна програма "Околна среда 2014 - 2020 г.", а бенефициент е Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС).

Ще се създаде възможност за автоматично измерване на физико-химични показатели в проби от подземни води. Това ще стане чрез мултипараметрични сонди, монтирани в 20 пункта за контролен и оперативен мониторинг, които са избрани след обстойно обследване и анализ. Те се намират на територията на 4-те басейнови дирекции у нас.

Официален старт на дейностите по рехабилитация и оборудване на пунктове за контролен и оперативен мониторинг е даден в с. Самораново, каптаж "Купища" в присъствието на представители на Община Дупница, с. Самораново, ВиК Дупница, басейнова дирекция "Западнобеломорски район" и др.

"Целта е да подобрим пунктовете за мониторинг и информацията за състоянието на подземните води. С този проект ще го направим, а до момента сме свидетели на добро и ефективно сътрудничество между институциите и се надяваме това да доведе до очаквани добри резултати", сподели Мадленa Станимирова, директор на дирекция "Мониторинг и оценка на околната среда" към ИАОС.

"Автоматизираното взимане на проби ще позволи установяване на замърсявания в подземните води на момента. Ще могат да се установяват и аварии вследствие на природни бедствия и да се подават своевременно сигнали към ВиК дружествата в съответния район", допълват от компанията изпълнител на дейността.

     
Източник: ОИЦ Монтана

Ключови думи: ОПОС   ИАОС   подземни води   контрол на замърсяване  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...