Water Bulgaria  

Интелигентна система за управление намалява течовете по водопроводната мрежа - 30.06.2022

30.06.2022   |   Начало»Технологии
 

Британската водоснабдителна компания SES Water  за първи път в страната внедри нова интелигентна система за управление в цялата си водоразпределителна мрежа, която ще доведе до намаляване на течовете с 15% през следващите три години.

Автономна мониторингова система открива проблемите в почти реално време, което дава възможност да се предприемат по-бързо действия за гарантиране на непрекъснато снабдяване с безопасна, висококачествена питейна вода. Компанията предвижда с нейното прилагане да се проправи пътят за намаляване на загубите на вода с над 50% до 2045 г.

В зависимост от мащаба на теча, революционната технология ще позволи на SES Water да информира своите клиенти за проблем, преди самите те да са наясно с него.

Данните, получавани ежеминутно от сензорите в мрежата, директно информират оперативните екипи на SES Water и съкращават времето за реакция, за да се ограничат течовете и спукванията, както и прекъсванията на доставките към потребителите.

Допълнително предимство е, че с новата система се понижават рисковете от аварии и замърсяване на околната среда.

Проектът е резултат от тясно сътрудничество между партньорите Vodafone, Royal HaskoningDHV и Technolog – всеки от които предоставя своя опит и знания, за да помогне за внедряването на комбинацията от технологии.
Vodafone поддържа системата със своята услуга за теснолентов интернет на нещата (NB-IoT), която е оптимизирана за осигуряване на ефективна комуникация, дълъг живот на батерията и по-ниски разходи. Technolog е доставчик на мрежови сензори за подпомагане на измерването на дебита, налягането, преходните процеси и температурата на водата. Royal HaskoningDHV предоставя своята технология Aquasuite®, управлявана от изкуствен интелект, позволяваща на SES Water да анализира събраните данни и да взема оперативни решения в почти реално време.

     
Източник: SES Water; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: SES Water   водоснабдяване   течове   интелигентна система  

Област: ВиК  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...