Water Bulgaria  

Софийска вода и Innovation Starter Accelerator с обща програма за нетни нулеви емисии - 27.01.2022

27.01.2022   |   Начало»Проекти
 

Софийска вода, част от Веолия, и агенцията за иновации Innovation Starter Accelerator стартираха нова съвместна програма с основна тема "Нулеви емисии". Целта е да се акцентира върху проблема с борбата с климатичните промени и да се търсят стартиращи компании, които разработват "Пътна карта за нетни нулеви емисии в България с цел стимулиране на инициативите за кръгова икономика в областта на управлението на водите и енергийната ефективност".

Одобрените екипи ще преминат 3-месечно обучение по управление и структуриране на стартиращ бизнес с екипа на Innovation Starter в София Тех Парк. В края на програмата екипите ще представят идеите си пред жури от Софийска вода, като избраните идеи ще бъдат валидирани в реална корпоративна среда.

Това е втората съвместна кохорта на Софийска вода и Агенцията за иновации. В първата кохорта през 2021 г. възможността за финансиране, техническа подкрепа за валидация на идеята и договор за развитие на проекта получи стартъпът SatGeo. Компанията развива технология, базирана на сателитни изображения за идентификация на течове по водопроводната мрежа, която доказа своята висока ефективност с поредица от полеви тестове.

Тези програми са във връзка с подписания 5-годишен меморандум за сътрудничество между Софийска вода и агенцията за иновации Innovation Starter Accelerator.

За тазгодишната програма може да кандидатствате тук.

     
Източник: Софийска вода; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Софийска вода   Innovation Starter Accelerator   нулеви нетни въглеродни емисии   климатични промени   водопроводна мрежа  

Област: ВиК  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...