Water Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Почистване на филтърни платна

Филтърните преси се използват в химическата промишленост, пречистването на отпадъчни води или в хранително-вкусовата промишленост. За да се поддържа дългосрочната функционалност на пресите, филтърните платна се почистват редовно с помощта на технология с високо налягане. В зависимост от пресата това може да стане с устройство за автоматично измиване или ръчно - с пистолет за пръскане.

Какво представлява филтърната преса?

Филтърна преса се използва за отделяне на течности и твърди вещества. Тя е алтернатива на почистването с центрофуги или сгъстяващи системи.

Области на приложение

Почистването на филтърните платна с вода под високо налягане е подходящо за филтърни преси, които се използват за обезводняване на утайки от канализация, в химическата промишленост, пречистването на отпадъчни води, хранителната, керамичната промишленост или металургията. В зависимост от размера на филтърната преса помпите, използвани за почистване, постигат дебит между 140 и 390 литра в минута.

Старите преси не винаги имат система за почистване на филтърните платна или пък системите са износени. При производството, в зависимост от работния режим, натоварването на инсталацията, типа на отпадъчните води и начина им на обработка, филтърните платна само след няколко месеца блокират и трябва или да се почистят, или да се сменят.

Самото почистване изисква време и особено старание от страна на персонала. Освен това не всички отложения могат да бъдат ефективно почистени. С използването на помпи с високо налягане времето за престой се съкращава и не се налага изваждане на отделните платна.

За малки филтърни преси или за почистващи дейности, които се извършват рядко, се предлагат машини за ръчно миене. Особеното в случая е, че пистолетите се куплират с дюзи за едновременно разпръскване на две страни. Принципът е същият както при автоматичното почистване – т.е. почистването става между двете филтърни платна и двойният носач на дюзите пръска в две посоки. Предимството тук е, че и двете филтърни платна се почистват едновременно и с еднаква сила на струята.

Това приложение на машините на URACA е подходящо не само за производители на филтърни преси, но и за крайни потребители като пречиствателни станции, химически и фармацевтични заводи, градски водоснабдителни дружества и др.

     
Източник: Аква Джет 2011

Ключови думи: Аква Джет 2011   Aqua Jet   филтърни платна  

Област: ВиК  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG
ПАЙПЛАЙФ БЪЛГАРИЯ

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...