Water Bulgaria  

Община Свиленград подмени 21 км водопроводни мрежи в четири села

03.09.2020   |   Проекти
 

Четирите най-големи села в община Свиленград – Капитан Андреево, Левка, Момково и Студена,  са с реконструирана вътрешна водопроводна мрежа, съобщиха от районната администрация. Проектът се изпълнява по сключен договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ с Държавен фонд "Земеделие", финансиран по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. (ПРСР), съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Реконструираната водопроводна мрежа е с дължина над 21 км, като най-дългият участък е в Момково - 6451 м, Капитан Андреево - 5099 м, Левка - 3847 м и Студена - 6402 м. Целта на проекта е предотвратяване на аварии на водопроводната мрежа и намаляване на загубите на вода.

Стойността на инвестицията по проекта е 5,3 млн. лв. без ДДС в т. ч. СМР, строителен надзор, проектиране и авторски надзор, консултантски услуги.

     
Източник: община Свиленград; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: община Свиленград   ПРСР   водопровод  

Област: ВиК  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...