Water Bulgaria  

Завърши строежът на ПСОВ - Айтос

22.07.2020   |   Проекти
 

На 20 юли т. г. се проведе официалната церемония по откриването на Пречиствателна станция за отпадъчни води - Айтос (ПСОВ), съобщиха от районната общинска администрация. Проектът за станцията започна през януари 2017 г. и е реализиран с финансиране по Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. (ОПОС), национално съфинансиране и собствен принос на община Айтос. Общата стойност на проекта е 18,2 млн. лв., от които по ОПОС са осигурени 11,5 млн. лв.

За периода 2017-2020 г. е реализиран проект за изграждане на ПСОВ-Айтос, изградени са довеждащ и заустващ колектори и съпътстващата инфраструктура, като довеждащ водопровод, площадкови пътища, външно електрозахранване и др. Извършено е доизграждането на Главен клон I и Главен клон III от канализационната мрежа на града и всички съпътстващи съоръжения - преливници, задържатели, шахти и др.

"Резултатът от изпълнението на проекта - свързаност на съществуващата канализационна система, обслужваща населението, с ПСОВ - Айтос, ще постигне пречистване на отпадъчните води", обявиха от общината. Изпълнител на проекта са обединенията КА-АЙТОС и ВОДОКАНАЛ АЙТОС 2017.

     
Източник: община Айтос

Ключови думи: община Айтос   ПСОВ   довеждащ водопровод   довеждащ колектор   канализационна мрежа   ОПОС  

Област: ВиК  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...