Water Bulgaria  

Язовир "Студена" е пълен на 82% - 25.06.2020

25.06.2020   |   Начало»Събитията
 

Язовир "Студена" е запълнил общия си обем до 82%, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в Ежедневния си бюлетин за състоянието на водите от 24 юни. Капацитетът от 25 млн. куб. м е запълнен с общо 20,7 млн. куб. м вода.

Във връзка с това на 24 юни. т. г. се проведе среща между министърът на околната среда и водите Емил Димитров, областния управител на област Перник инж. Емил Костадинов, зам.-кмета на общината Мирослав Стоицев и управителя на ВиК-Перник Борислав Иванов. По време на срещата министърът одобри постъпило искане от ВиК оператора за изменение в Месечния график за ползване на водите от комплексните и значими язовири за месец юни.

"С решението се отпускат допълнително 250 хил. куб. м вода от язовир "Студена" за питейно-битово водоснабдяване на Перник", обявиха от МОСВ. Така общото количество вода за питейни нужди от язовира вече е 1,05 млн. куб. м.

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: МОСВ   ВиК-Перник   община Перник   язовир Студена   питейни води  

Област: ВиК  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Събитията
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...