Water Bulgaria  

Напредва реконструкцията на пречиствателната станция в община Долна Митрополия - 30.01.2020

30.01.2020   |   Начало»Проекти
 

Продължава реконструкцията на пречиствателната станция за отпадъчни води в с. Божурица, община Долна Митрополия, съобщават от община Плевен. Строително-монтажните дейности по проекта, които започнаха през май 2019 г., се изпълняват от екип на ДЗЗД Чиста вода, а строителният надзор - от Ати Консулт ЕООД.

Понастоящем се извършва доставка на оборудване и машини, частично са изградени: сграда решетки; биобасейни; административно-лабораторна сграда; реагентно стопанство; площадкови комуникации и др. Екипът на обекта включва 60-70 работници и техническо ръководство, като са осигурени са необходимите за дейностите строителна механизация и оборудване.

"Реконструкция на обща пречиствателна станция за отпадни води /ПСОВ/ за група населени места в общините Плевен и Долна Митрополия" е най-мащабната част от проекта "Интегриран воден цикъл Плевен-Долна Митрополия", който се реализира в партньорство от двете общини с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.", съфинансирана от Европейския съюз по Кохезионния фонд. Стойността на проекта възлиза на 117 150 300, 52 лв., от които безвъзмездната финансова помощ е 87 911 636, 37 млн. лв.

     
Източник: община Плевен

Ключови думи: община Плевен   пречиствателна станция   ПСОВ   ОПОС  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...