Water Bulgaria  

СО подготвя финансирането на ВиК проекти в три агломерации - 18.12.2019

18.12.2019   |   Начало»Проекти
 

От Столична община обявиха, че е изготвено Регионално прединвестиционно проучване (РПИП), което ще направи възможно финансирането на проекти за изграждане на ВиК мрежа по Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020. Идентифицирани са три агломерации с население над 10 хил. еквивалент жители, които са допустими за субсидиране през настоящия програмен период - София-град, Банкя и Нови Искър.

"С разработката на РПИП е анализирана съществуващата ВиК система, определени са границите на агломерациите на територията на общината и са идентифицирани мерки, целящи постигане на съответствие с директивите на ЕС в областта на питейните води, отвеждането и пречистването на отпадъчните води", поясняват от СО. Към момента 100% от питейната вода на столицата се пречиства, а на 76%  от територията на общината функционира канализационна мрежа. Експертите очакват с реализацията на обектите по ОПОС този процент да достигне 90%.

В рамките на първия етап от реализацията ще бъдат изпълнени приоритетни проекти на стойност над 350 млн. лв. Обектите от втория етап ще бъдат изградени през следващия програмен период с европейски средства и други източници на финансиране. Общата стойност на дейностите, които е необходимо да бъдат осъществени с цел постигане на пълно съответствие с европейските директиви за агломерациите над 10 хил. еквивалент жители, е приблизително 1,3 млрд. лв.

     
Източник: Столична община

Ключови думи: Столична община   ВиК проекти   ВиК мрежа   РПИП   ОПОС  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...