Water Bulgaria  

ВиК Стара Загора реализира проект за 122 млн. лв.

17.10.2019   |   Проекти
 

Управителят на ВиК Стара Загора инж. Румен Райков и министърът на околната среда и водите Нено Димов подписаха договор за изграждане на водоснабдителната система и канализационни мрежи в обособената територия, обслужвана от дружеството. Проектът е на стойност над 122 млн. лв., като оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г." осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на над 89,7 млн. лв.

Със средствата ще бъдат изградени нови външни водопроводи и вътрешна водоснабдителна мрежа с обща дължина от 100 км, с което се очаква да се подобри вoдocнaбдявaнeто на над 226 000 житeли в агломерации Стара Загора, Казанлък, Раднево и Чирпан, а загубите на вода да се понижат с 14%.

Ще бъде инвестирано в технологично-машинно оборудване в Пречиствателна станция за отпадъчни води - Стара Загора за повишаване на ефективността в експлоатацията на съоръжението. Целта е намаляване на количеството на инфилтрираните и ексфилтрираните отпадъчни води на входа на пречиствателната станция.

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: МОСВ   ВиК Стара Загора   ОПОС  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...