Water Bulgaria  

ВиК-Русе ще вложи над 112 млн. лв. в нова инфраструктура

28.02.2019   |   Проекти
 

Инвестицията в проектното предложение за финансиране по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020" ВиК-Русе възлиза на 112 млн. лв. без ДДС, стана ясно по време на дискусията "Европа в нашия дом", в която участва зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

За модернизация на водоснабдяването в агломерация Русе ще бъдат вложени 50,4 млн. лв., а за отвеждането и пречистването на отпадъчни води – 38 млн. лв. Дейностите по проекта включват подмяна на чугунени водопроводи, реконструкция на канализационни колектори, главни и второстепенни водопроводни клонове и съществуващи довеждащи водопроводи. Предвижда се доизграждане на ВиК мрежата в кварталите "Средна Кула" и "Долапите", изграждане на отвеждащ колектор и реконструкция на ВиК мрежа. Очаква се реализацията на проекта да започне тази година и до две години проблемите с водоснабдяването и канализацията за двата жилищни квартала да бъдат решени.

Бенефициенти по ОПОС са още 13 оператора, които в момента подготвят проектните си предложения на база извършените прединвестиционни проучвания за обособените територии. Крайният срок за кандидатстване за финансиране по ОПОС е 23 април т. г.

     
Източник: МРРБ

Ключови думи: МРРБ   ВиК-Русе   водоснабдяване   канализация  

Сентра ООДКселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Сентра ООДКселекс
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...