Water Bulgaria  

Стартираха обществени консултации за ПУРБ и ПУРН за периода 2022-2027 г.

17.01.2019   |   Проекти
 

Министерството на околната среда и водите даде начало на консултации с обществеността по Плановете за управление на речните басейни (ПУРБ) и Планове за управление на риска от наводнения (ПУРН) за периода 2022-2027 г.

Официалните консултации ще се проведат на три етапа за всеки от плановете в процеса на разработването им, като в рамките на първия се представя проект на график и работна програма за изготвянето на плановете и се очакват становища за подобряване на процеса на разработване, консултиране и изпълнение на плановете. Следват предварителна оценка на риска от наводнения, разглеждане на значими проблеми при разработването на плановете, свързани с управление на водите, и съставяне на проекти на карти на заплахата и риска от наводнения. Предвижда се консултациите по Проекти на ПУРБ и ПУРН 2022-2027 да се проведат от януари до юни 2022 г.

От МОСВ очакват консултациите да допринесат за предлагането на оптимални мерки за решаването на установените проблеми и повишаване на ефективността и ползите от изпълнението им. Допълнителна информация може да намерите тук.

     
Източник: МОСВ; снимка: Dreamstime

Ключови думи: МОСВ   ПУРБ   ПУРН   управление на води  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...