Water Bulgaria  

Проекти на стойност над 605 млн. лв. се изпълняват по приоритетна ос "Води" на ОПОС

27.09.2018   |   Проекти
 
По приоритетна ос 1 "Води" на Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г." се реализират 15 проекта на обща стойност над 605 млн. лв. По оперативната програма вече е обявен 99% от ресурса по всички оси.
 
Процедурата с най-голям ресурс от ОПОС е за изграждане на ВиК инфраструктура. Бенефициенти са 14 ВиК оператора, които предоставят услуги в 14 консолидирани обособени територии, а крайният срок за подаване на проекти е 23 април 2019 г. Процедурата е за постигане на пълно съответствие на агломерациите с над 10 000 екв.ж. за консолидирани райони на ВиК оператори с изискванията на Директива 91/271/ЕИО. Дейностите обхващат изграждане на канализационни и водопроводни мрежи, изграждане и реконструкция на пречиствателни станции за отпадни води, доставка на съоръжения и оборудване, необходими за функционирането на обектите.
 
Предстои също така обявяването на процедура "Подпомагане на регионалното инвестиционно планиране на отрасъл ВиК – етап 2" за шест новоконсолидирани райони, обслужвани от един ВиК оператор - София област, Габрово, Велико Търново, Хасково, Търговище, Плевен.
     
Източник: ОПОС

Ключови думи: ОПОС   приоритетна ос   Води   ВиК инфраструктура  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...