Water Bulgaria  

Софийска вода стартира проекти за рехабилитация на ВиК мрежата

30.08.2018   |   Проекти
 
Софийска вода стартира два проекта за рехабилитация на канализационната и водопроводна система в столицата. Те се изпълняват на оживени булеварди при съхраняване на пътната настилка.
 
На бул. "Арсеналски" тече поетапен ремонт на битов канализационен клон с яйцевидна форма 500/750 мм, който се извършва по модерната технология "облицовка с втвърдяване на място".
 
"Относително равния участък на бул. "Арсеналски" наложи сериозно почистване на съоръжението от задръстили го инертни, преди да се  пристъпи към същинската операция по полагане на облицовката на три етапа през съществуващите ревизионни шахти на булеварда", поясниха от дружеството.
 
След изчистването е разопакована и завързана гъвкавата тръба с точна дължина, за специална лебедка. Материалът се изтегля и полага между двете шахти. Гъвкавата тръба с вградени стъклени нишки впоследствие се надува под налягане, за да прилепне по стените на канала. След това в нея се вкарва и специален уред за "изпичане" на материала със система от ултравиолетови лампи с голяма мощност.
 
Дружеството рехабилитира и два участъка от по 100 метра с облицовка отвътре на основният довеждащ стоманен 900-милиметров водопровод.
     
Източник: Софийска вода

Ключови думи: Софийска вода   ВиК мрежа   канализационен клон   водопровод  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...