Water Bulgaria  

Подписаха договори за водните проекти на Пловдив и Тутракан

05.04.2018   |   Проекти
 
Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа два договора във водния сектор – за водните проекти на Пловдив и Тутракан. В Пловдив ще бъдат инвестирани над 115,3 млн. лв. за реконструкция на канализационната мрежа и пречиствателната станция за отпадъчни води в града. 80,7 млн. лв. е безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020" (ОПОС).
 
Проектът ще осигури достъп до подобрено пречистване на водите на над 415 000 жители, а 15 000 ще се ползват от подобрени услуги във водоснабдяването.
 
"Чрез на рехабилитацията на пречиствателната станция ще се намали притокът на вредни вещества и биогенни елементи във водоприемника, а подмяната на водопроводите ще намали значително физическите загуби на вода в града", каза министър Димов.
 
Същевременно в Тутракан ще бъде изградена градска пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) и ще се доизгради градската канализационна мрежа. Така ще се осигури 100% свързаност на населението към канализацията, а допълнително 10 000 жители ще получат достъп до подобрено пречистване на отпадъчните води. Проектът е на обща стойност над 32,3 млн. лв., от които 22,7 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ по ОПОС 2014-2020.
     
Източник: МОСВ

Ключови думи: МОСВ   Пловдив   Тутракан   ГПСОВ   ОПОС  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...