Water Bulgaria  

България е изпълнила ангажиментите си за приемане на ПУРБ

12.01.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Европейската комисия обяви, че България е изпълнила задълженията си за приемане на актуализирани Планове за управление на речните басейни (ПУРБ). Плановете представляват стратегически документи, които регулират управлението на водите на принципа на водосбора на речните басейни. Целта е да се опази и подобри състоянието на водите и свързаните с тях екосистеми.
 
МОСВ получи потвърждение от Комисията и за още два типа стратегически документа - първите Плановете за управление на риска от наводнения (ПУРН) и Морската стратегия на България, чието приемане елиминира риска от наказателна процедура срещу България. Четирите ПУРН – за Дунавския, Черноморския, Източнобеломорския и Западнобеломорския район, както и Морската стратегия, бяха приети от Министерския съвет на 28 декември 2016 г.
 
Разработването на Плановете е продължителен процес, включващ актуализация на характеристиките на всеки район за басейново управление, анализ на факторите, влияещи на състоянието на водите, оценка на състоянието на водите и др. В България и в ЕС ПУРБ се разработват за втори път – във връзка с прилагането на изискванията на Рамковата директива по водите и Закона за водите. Морската стратегия също се разработва за първи път в страната и е изготвена в изпълнение на изискванията на Рамковата директива за Морската стратегия 2008/56/ЕС (РДМС).
     
Източник: МОСВ; снимка: Pixabay

Ключови думи: МОСВ   ПУРБ   управление на речните басейни   ПСОВ  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...