Water Bulgaria  

Девет общини инвестират в развитието на минералните си извори - 22.12.2016

22.12.2016   |   Начало»Проекти
 
Общините Минерални бани, Полски Тръмбеш, Сапарева баня, Панагюрище, Бургас, Разлог, Берковица, Велинград и Септември са подали документи за финансиране по пилотна програма на МОСВ за развитие на минералните извори. Повечето от предвидените проекти са за изграждане на събирателни резервоари и водопроводи, част от тях са и за помпени станции, надземна част на водовземни съоръжения и водомери на водоизточниците.
 
Бюджетът на програмата е 3,5 млн. лв., които ще бъдат отделени за ефективно управление на находищата на минерални води. Този финансов инструмент ще бъде администриран от Националния доверителен екофонд. Средствата ще се предоставят като безвъзмездно финансиране на до 50 процента от стойността на проектите, като останалата част ще се осигурява от собствен ресурс на общините или кредит, чийто лихви ще се покриват от МОСВ.
 
"Изследвания показват, че към момента се оползотворява по-малко от 20 процента от ресурса на минерални води в страната, като потенциалът е 3800 литра в секунда. Целта на програмата е общините да се подпомогнат финансово за реализирането на проекти, които ще позволят ефективно оползотворяване на ценния ресурс", поясняват от МОСВ.
     
Източник: МОСВ

Ключови думи: МОСВ   минерални извори   водовземни съоръжения  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...