Water Bulgaria  

НДЕФ откри процедура за финансиране на проекти за минерални извори

09.11.2016   |   Проекти
 

Националният доверителен екофонд (НДЕФ) откри процедура за финансиране на проекти за разработване на минерални извори от страна на общинските власти, съобщи Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

НДЕФ ще предостави безвъзмездно до 50 % от необходимите финанси за разработването на минерални извори, както и покриване на лихвите от кредити, от които общините биха се възползвали за изпълнение на проектите. Срокът за внасяне на предложения е 16 декември т.г.

Бюджетът на програмата е 3.5 млн. лв., като от кандидатите се изисква да представят готови предпроектни проучвания, технически проекти и бизнес план, доказващи икономическата целесъобразност на проектите, поясняват от МОСВ.

Предоложенията за проекти следва да включват подмяна, изграждане или разширяване на инфраструктурата за пренос или подаване на минералните води до ползватели, резервоари, топлообменници, оборудване за експлоатация и водовземане и др., съобщиха от МОСВ.

Условията за кандидатстване са налични на сайта на НДЕФ.

От 2011 г. с промени в Закона за водите насам общините получават от държавата правото да ползват безвъзмездно находищата на минерални води, които се намират на техни територии, за период от 25 години като досега от правото си са се възползвали 42 общини, допълни министерството.

 

     
Източник: МОСВ; снимка: Pixabay

Ключови думи: МОСВ   минерални извори   НДЕФ   безвъзмездно финансиране  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Сентра ООД
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...