Water Bulgaria  

БАВ организира курс за технически служители на ВиК фирми

15.09.2016   |   Събитията
 

Центърът за професионално обучение ВиК към Българската асоциация на водите (БАВ) организира обучение на тема за всички технически служители "Пречистване на отпадъчни води от населени места". Курсът ще се проведе от 24 до 29 октомври и ще включва лекции на различни представители на академичната общност и фирми, работещи в областта на водите. Курсът ще завърши с тест, удостоверяващ новопридобитите знания от страна на служителите на различни ВиК фирми.

Сред темите на курса ще бъдат "Основни химични понятия и лабораторни анализи", "Състав и качества на отпадъчните води. Начин за пречистване на битови отпадъчни води и третиране на утайките", "Отстраняване и използване на утайките от ПСОВ" и др. Ще бъдат обсъдени начините за механично обезводняване на утайките, мониторинг и контрол на пречиствателни станции за отпадъчни води (ПСОВ), както и безопасните условия на труд. Лектори ще бъдат професионалисти и учени от БАВ, СУ "Св. Климент Охридски", ВиК Варна, Софийска вода, Минно-геоложкия университет (МГУ) и др.

За повече информация за курса, можете да посетите сайта на БАВ.

     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   обучение   пречистване на отпадни води  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...