Water Bulgaria  

Изграждат ВиК мрежа в нови квартали в община Свиленград - 18.08.2016

18.08.2016   |   Начало»Проекти
 
Община Свиленград спечели 938 108 лв. финансиране за проекта за изграждане на водопроводна и канализационна мрежа в квартали 300, 301, 302, 303, 304 и 305, както и изграждане на водопроводна и канализационна мрежа на стопански двор "Канакли". Средствата са предоставени от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), като с довършването на ВиК мрежите в Свиленград ще се осигури качествена инфраструктура за отпадъчните води.
 
Свиленград е една от шестте общини с одобрени проектни предложения още в първия етап на финансирането за проекти за управление на водите. През 2016 г. за тази цел са предвидени общо 61 млн. лв.
 
Седемте квартала, в които ще се реализира проектът, ще бъде положен водопровод с дължина 1654 м, а новата канализационна мрежа ще е с обща дължина 1065 м. Изпълнението на ВиК мрежата ще изпълни изискванията на Европейската директива 91/271/ЕИО за пречистване на градските отпадъчни води, както и Националната стратегия за управление и развитие на водния сектор в България.
     
Източник: Община Свиленград

Ключови думи: община Свиленград   ВиК мрежа   ПУДООС   управление на водите  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...