Water Bulgaria  

Приеха изменения в наредбата за оползотворяване на утайки от ПСОВ

11.08.2016   |   Проекти
 

Министерски съвет прие измененията в Наредбата за реда и начина на оползотворяване на утайки от пречистването на отпадъчни води чрез употребата им в земеделието. Обновената наредба предвижда използването на утайките от земеделските стопани, само след предварителното им третиране.

С проекта на Наредбата се запазват редът и начинът за издаване на разрешителни за дейности по оползотворяване на утайки чрез употребата им в земеделието от БАБХ, съгласно Закона за опазване на земеделските земи и РИОСВ, съгласно ЗУО.

Изменени са стойностите на максимално допустими концентрации (МДК) на тежки метали в почвата, които са съобразени с нивата, заложени в действащата европейска директива (86/278/ЕИО).

Наредбата не разрешава внасянето на утайки от ПСОВ в ливади и пасища, ако в тях ще пашуват животни в срок по-кратък от 45 дни от торенето, както и използването им в площи, върху които се отглеждат плодни храсти, зеленчукови култури и лозя. Забранено е и оползотворяването на утайки с по-висока концентрация на тежки метали от разрешеното.

     
Източник: МОСВ; снимка: Flickr

Ключови думи: МОСВ   утайки от ПСОВ  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Сентра ООД
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...