Water Bulgaria  

Водният цикъл на Шумен ще бъде завършен през август - 30.06.2016

30.06.2016   |   Начало»Проекти
 
Стартира втората фаза на проекта за изграждане на интегриран воден цикъл на град Шумен, който се финансира по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.". Договорът бе подписан от министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Шумен Любомир Христов на 29 юни т.г.
 
Изграждането на водния цикъл в Шумен започна през предния програмен период на ОПОС, като за първата му фаза са инвестирани общо 41 млн. лв. Изпълнението му е фазирано за новия програмен период, в рамките на който ще бъдат предоставени общо 13 млн. лв., от които 10 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ.
 
С тези средства ще бъде завършено строителството на пречиствателна станция за отпадъчни води, където остава да бъдат изградени биологично стъпало с отстраняване на азот и фосфор и канализационна помпена станция в кв. Дивдядово. Предвидено е всички дейности по проекта да приключат до средата на август т.г.
 
"Проектът за водния цикъл на Шумен ще осигури пречистване на 100% от отпадъчните води в града. С него изпълняваме своите ангажименти да не допускаме замърсяване на водните обекти на р. Камчия, която минава в близост. Осигурено е изцяло съвременно оборудване, което дава възможност да се пречистят водите, включително и отнемане на азот и фосфор, което е изискване за чувствителна зона, каквато се води този регион", поясни министър Ивелина Василева.
     
Източник: Община Шумен

Ключови думи: воден цикъл   ОПОС   ПСОВ  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...