Water Bulgaria  

Откриха новата пречиствателна станция в Бяла - 02.06.2016

02.06.2016   |   Начало»Проекти
 
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и министър-председателят Бойко Борисов официално откриха новоизградената пречиствателна станция за отпадъчни води в град Бяла, област Русе. Инвестицията е на обща стойност 40,8 млн. лв. и е финансирана по Оперативна програма "Околна среда 2007-2013". Преди изграждането на ПСОВ канализационната мрежа в Бяла покрива 70% от града, но поради липсата на пречиствателна станция отпадъчните води се изливат директно в реките Янтра и Беленска. Сега съоръжението обслужва над 9000 жители.
 
„Бяла се присъединява към големия брой населени места в България, където изцяло е осигурено довеждането и пречистването на отпадъчните води. Това е мащабна инвестиция, но бе един от най-рисковите проекти“, заяви министър Василева по време на церемонията по откриването.
 
В област Русе по ОПОС са осъществени общо 13 проекта и инвестиции на стойност над 60 млн. лв., допълни още Ивелина Василева. С новото пречиствателно съоръжение отпадъчните води преминават през механично и биологично третиране, като е осигурено и обеззаразяването им в случай на епидемия. Изградени са нови 20,6 км канализационна мрежа, а други 16,9 км са реконструирани или подменени.
     
Източник: ОПОС

Ключови думи: ОПОС   ПСОВ   пречиствалтена станция   Оперативна програма околна среда   механично третиране   биологично третиране  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...