Water Bulgaria  

Софийска вода със система за онлайн мониторинг на качеството на питейната вода - 24.09.2015

24.09.2015   |   Начало»Технологии
 

Високотехнологична система за онлайн мониторинг анализира качеството на питейната вода във всички точки от водопроводната мрежа на Софийска вода в реално време, а резултатите за физико-химичните й показатели са готови на всеки 15 секунди, обявиха от дружеството.

Извършват се близо 10 000 анализа по над 50 показателя на питейната вода месечно съгласно нормативните изисквания на страната и европейската директива за води, предназначени за консумация от човека.

Паралелно с електронния мониторинг, проби за анализ по целия път на водата - от природните водоизточници, през пречиствателните станции и до най-крайната точка на водопроводната мрежа, се вземат от специализирани екипи на акредитирания Лабораторен изпитвателен комплекс към Софийска вода.

"От 2014 г. Лабораторният изпитвателен комплекс (ЛИК) на Софийска вода е с подновена акредитация. ЛИК е със сертификат и заповед за акредитация - до март 2018 г. Този факт удостоверява, че работата на лабораторията отговаря на изискванията на стандарта БДС EN ISO 17025:2006. Освен подновена акредитация, ЛИК получи и разширение на нейния обхват. В обхвата вече е включена матрица "подземни води",  както и още 31 метода за анализ и пробовземане", поясняват от дружеството.

     
Източник: Софийска вода

Ключови думи: Софийска вода   онлайн мониторинг   качество на водата   питейна вода  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...