Water Bulgaria  

Стартират ранните ВиК проекти по ОПОС 2014-2020

14.05.2015   |   Проекти
 

"Убедихме Европейската комисия, че е наложително да се започне с изпълнението на ранни ВиК проекти", заяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева участва в откриването на четвъртата годишна водна конференция "Механизми за финансиране на ВиК сектора".

Още през тази година може да започне реализацията на петте проекта на общините Добрич, Пловдив, Асеновград, Плевен-Долна Митрополия и пилотния проект на община Смолян на обща стойност около 300 млн. лв.

Договорено е и изпълнението на други пет ВиК проекта на стойност още 100 млн. лв., които са в техническа готовност за старт на строителните работи през 2016 г., допълни министър Василева.

По време на конференцията министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова подчерта, че развитието на реформата във водоснабдяването и канализацията у нас е на "финалната права". Тя добави, че успешното й изпълнение е условието, за да получим европейско финансиране за отрасъла през новия програмен период.

"Страната ни трябва да намери гъвкави, различни, иновативни механизми за финансиране на ВиК отрасъла, извън европейското, тъй като наличните средства от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 година са 2.5 млрд. лв., а нуждите възлизат на 11.7 млрд. лв.", коментира министър Павлова.

     
Източник: МОСВ, МРРБ

Ключови думи: ВиК проекти   ОПОС   ВиК отрасъл   МОСВ   МРРБ  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Сентра ООД
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...