Water Bulgaria  

Договарят финансиране на ранни проекти в отрасъл ВиК - обновена

12.03.2015   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Във връзка с публикуваната информация и изказването на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при откриването на конференцията Булаква 2015, от Министерството на регионалното развитие и благоустройството получихме уточнение, че обявеното европейско финансиране към момента е в процес на договаряне.

"Водят се разговори за осигуряване на възможност за финансиране на ранни проекти в отрасъл ВиК за следващите две години", обяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. С тях ще бъдат финансирани интервенции в отрасъл ВиК до разработването на прединвестиционни проучвания. В момента се подготвят техническите задания за избор на изпълнители на тези проучвания за областите с консолидиран ВиК оператор, уточни той.

Заместник-министърът обърна внимание, че 2015 г. е ключова за дългосрочното развитие на отрасъла. Предизвикателствата са свързани с продължаване на реформата, която ще доведе до изпълнението на инфраструктурни проекти. Чрез тях трябва да се изпълнят европейските критерии и директиви, свързани с качеството и необходимото количество вода при поносима цена на услугата, обясни Николай Нанков. Целите на реформата са насочени още към постигане на енергийна ефективност и ефикасност в отрасъла, намаляване на загубите и достигане на европейските критерии за пречистване отпадъчни води, каза още той.

Изключително важно е изпълнението на комплекс от мерки за повишаване на ефективността в отрасъла на всички нива – от планирането и проектирането, през строителния процес и последващата експлоатация и поддръжка на системите, подчерта заместник-министърът. Прилагането на иновативни решения за енергийна ефективност ще спомогне за оптимизирането на процесите, за намаляване на разходите, за повишаване на качеството на инвестициите и в борбата срещу глобалното затопляне и промените в климата, допълни той.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: ВиК проекти   ОПОС   Булаква   МОСВ   МРРБ   МЕ   БАВ  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...